Borsaya ilk başlayacak olanların bilmeleri gereken bir çok şey vardır. Borsa sistemi hem riskli hem de bu alanda uzman olan birçok insanın bulunduğu bir ortamdır. Bu nedenle ilk defa borsaya girecek olan insanların bilmesi gereken önemli detaylar vardır. Direkt hiçbir konuda bilgi sahibi olmadan yatırım yapmaya girişmek sanıldığından çok daha büyük zarara uğramaya neden olacaktır. Temel bilgileri öğrendikten sonra yavaş yavaş borsa sisteminin de mantığını kavrayabilirsiniz. Borsa girmeden önce bilmeniz gereken temel bilgiler;

Borsaya İlk Başlayacakların Bilmesi Gerekenler
Borsaya İlk Başlayacakların Bilmesi Gerekenler



Bu soruların net olarak cevabını öğrendiğinizde borsa sistemine girerek azdan çoğa doğru yatırımlarınızı gerçekleştirmeye başlayabilirsiniz.

Borsa Nedir Nasıl Oynanır?

Hisse senetlerinin ve diğer kıymetli evrakların elektronik ortamda alınıp satılma işlemine en basit anlatımı ile borsa deniyor. Bu sistemde yatırım yapanlar ve yatırım yapanların işlemlerini takip eden aracı kurumlar vardır. Aracı kurumların büyük çoğunluğu alanında uzman olan finans danışmanlarından ve borsacılardan oluşmaktadır.

Borsada Neye Yatırım Yapılabilir?

Borsa alanında yatırım yapabileceğiniz alanlar iki farklı şekilde karşınıza çıkar. Birincisi ticari mallar, diğeri ise kıymetli evraklardır. Kıymetli evraklara yatırım yapmak istiyorsanız hisse senedi, tahvil, bono gibi evraklar üzerinden borsa işlemi yapabilirsiniz. Ancak sistemde tamamen ticari mal üzerinden işlem yapmak istiyorsanız yatırımlarınızı döviz ve emtialar gibi daha alt gruplar üzerinden de yapabilirsiniz.

Yatırım yapacağınız alanı çok iyi belirlemeniz gerekiyor. Aynı zamanda sürekli olarak piyasaları ve gündemi takip etmeniz de bu alanda yapacağınız işlemler açısından son derece önemli.

Borsada Risk Nasıl Engellenmelidir?

Borsada riski engellemek demek sizin büyük oranda başarılı olmanız demektir. Ancak riski engellemek sanıldığı kadar kolay bir işlem değildir. Borsada risk oluşumunu engellemek için bu alanda çok iyi eğitimler almanız gerekiyor. Örneğin aracı kurumların vermiş olduğu ücretsiz eğitimlere katılabilirsiniz. Sisteme çok iyi hakim olduğunuz taktirde riskleri bertaraf etmek de daha kolay olacaktır. Bunun için ise temel bilgiler yanında daha derin borsa bilgisine sahip olmanız başarıyı yakalamanıza yardımcı olacaktır.

Borsa İle Nasıl Para Kazanılabilir?

Borsa ile para kazanabilmek için yatırım yapacağınız alan hakkında detaylı bilgiler edinmenizde yarar var. Hangi aylarda yükseliş göstermiş hangi aylarda düşmüş, sektörde bulunan en iyi borsa yatırımcıları kimler, en iyi yatırım araçları hangileri ve bu yatırım araçlarından nasıl faydalanılır gibi net bilgilere sahip olabilmek gerekiyor. İşin mantığı ise tam olarak sizin düşük fiyattan aldıklarınızı daha yüksek fiyattan satabilme kabiliyetinizdir.

KONUYLA İLGİLİ DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞABİLİRSİNİZ

Daha yeni Daha eski