Bitcoin Nedir? Bitcoin Alım-Satım Nasıl Yapılır?
Bitcoin Nedir? Bitcoin Alım-Satım Nasıl Yapılır?

Son yıllarda en çok duyduğumuz sanal kripto para birimi olan Bitcoin nedir? Alım satım işlemi nasıl yapılır? Bitcoin güvenilir mi? Bitcoin nasıl üretilir? İşte Bitcoin hakkında bilmek istedikleriniz...

Bitcoin Nedir, Nasıl Ortaya Çıktı?

Bitcoin 2008 yılında Satoshi Nakamoto  lakaplı Avustralyalı iş adamı Craig Wright tarafından bulunmuştur.2008 yılındaki Mortgage krizi sonrasında Amerikan Merkez Bankası parasal genişleme politikası izledi ve bunun sonucunda Dünya genelinde ekonomik bir durgunluk yaşandı. Diğer para birimlerine güvenin azalması sonucunda Bitcoin gibi bir sanal paranın çıkması hiçte şaşırtıcı olmadı.

 İlginizi Çekebilir : Birikim Nedir? Doğru ve Pratik Bir Birikim Nasıl Yapılır?

Bitcoini herhangi bir kurum veya kuruluş tarafından kontrol edilmeyen bir dijital kripto para birimidir ve küresel olarak tüm ülkeler bu para birimiyle işlem yapabilir.Döviz kurlarındaki semboller gibi bu para birimininde bir sembolü vardır ve  Bitcoin’in sembolü ฿, kısaltma ise BTC‘dir.

Bitcoin Alım Satımı Nasıl Yapılır?

Bitcoin alım satımı yapmak için öncelikle cüzdan oluşturmanız gerekiyor.Bu cüzdanı kendi bilgisayarınızda  veya web sitelerin oluşturabilirsiniz.Bu cüzdanı oluştururken kişisel verilerinizi girmeye ihtiyacınız yoktur ve bir kişi birden fazla cüzdan oluşturabilir.Oluşturduğunuz cüzdan ile alım satım yapabilir veya Bitcoinin geçerli olduğu yerlerden alış veriş yapabilirsiniz. Bitcoin üzerinden yapılan işlemlerin doğrulanması için asimetrik şifreleme, noktadan-noktaya ağ bağlantısı ve proof-of-work gibi yazılımlar kullanılıyor. Bitcoinlerin gönderimi yapılırken alıcı tarafına şifrelenmiş bir şekilde aktarılır.Bu işlem yapılırken ağ üzerinden duyurulur ve blok zincirlerine (blockchain) katılır bu yüzden bu ağa katılan bir bitcoin bir kerelik kullanılır. Bu yüzden dolayı güvenilir olduğu söyleniyor.

Bitcoin Cüzdanı nedir ?

Bitcoin cüzdanı, özel anahtar (private key) ve açık anahtar’ları (public key) depolayıp,kullanıcıların bitcoin transfer,alım,bakiye görüntüleme gibi işlemleri sağlayan bir dijital depolama aracıdır.Diğer kripto paralarla işlem yapmak için ayrı bir dijital cüzdana sahip olmanız gerekiyor.

Bitcoin Üretimi Nasıl Yapılır ?

Bitcoin üretimine genel olarak  mining (kazıma) işlemi denir.Bitcoin madenciliği yapan bilgisayarlar sürekli işlem yaparak  bir matematik formülünü bulmaya çalışır ve  dünya üzerinde işlem yapan diğer makinaların bunu doğrulaması ile bitcoin üretimi gerçekleşir.Şuan geldiğimiz noktada bitcoin madenciliği  yapan çok makina olduğu için üretim gün geçtikçe azalmaktadır.Sisteme ne kadar fazla talep olursa o kadar matematik formülü çözmeye çalışacaktır buda haliyle madencilği yavaşlatacaktır.

İlginizi Çekebilir : Girişimcilik Nedir? Girişimci Kime Denir?

Bitcoin Güvenilirmi ?

Bitcoin fiziki bir para birimi olamadığı için güvenlik konusu insanların aklına geliyor.Bu dijital para bitcoin cüzdanında saklanır.Bitcoin cüzdanı  masaüstü bilgisayarlarda  , dizüstü bilgisayarlarda veya mobil cihazlarda olabilir.Güvenlik endişesi olanlar ise bitcoin kodunu madeni paraya veya kağıda dökerek  kasalarda saklayabilir, böylelikle bitcoinin internet ile olan bağı kopar ve hacklenme kopyalanma gibi sorunlar olmaz.

KONUYLA İLGİLİ DÜŞÜNCENİZİ PAYLAŞABİLİRSİNİZ

Daha yeni Daha eski